Centrum voor gezond en positief leven

de Fronten 

Centrum voor gezondheid de Fronten is gevestigd in een voormalig patronaatsgebouw (en noodkerk) uit 1910. Het was een instituut voor vorming en scholing van rooms-katholieke jeugd in de 20e eeuw.

Daarna heeft het gebouw dienst gedaan als peuter- en kleuterschool waar de kloosterzusters les gaven.  In de jaren 50 trok de Verkennersgroep Sint Lambertus samen met Maastrichtse verkenners band (voorheen de Jan Bovy band) in het gebouw. Later werd het gebouw in gebruik genomen door de scouting Maastricht. Daarnaast deed het gebouw dienst als buurthuis voor film en toneel.

Vanwege instortingsgevaar werd de Lambertuskerk tussen 1976 en 1978 gesloten en werd het gebouw aan de Victor de Stuerstraat opnieuw noodkerk.

(met dank aan Dhr. H. Hameleers)

De Lambertuskerk in 1924 met links in het midden het patronaatsgebouw

De nieuwe rol van het gebouw is het bevorderen van gezondheid en welzijn.  Eind 2017, terwijl dit gebouw onder leegstandsbeheer viel, is het idee ontstaan de huisartsen van Dr. van Kleef in dit oude gebouw een nieuw “thuis” te geven. Deze grote huisartsen praktijk groeide uit haar jasje aan de Dokter van Kleefstraat  en zat verlegen om een grotere, prettige nieuwe werkplek. Gezien de grootte van het patronaatsgebouw ontsproot de idee van het creëren van een centrum voor gezondheid waarbij de patiënt optimaal van zorg kan worden voorzien.

Met veel gezamenlijke inspanningen zal in maart 2021 dit volledig aan de eisen van de moderne tijd voldoende historische gebouw haar deuren openen. Met vele disciplines onder één dak zal die optimale zorg geleverd worden in een prachtig en inspirerend gebouw waar het historische moeiteloos gecombineerd wordt met de moderniteit.

Er zijn nog ruimtes te huur!

Bouwupdate

24-12-20

Met 2021 in aantocht worden er grote stappen gemaakt in de Fronten. Overal lopen werklui en dat is merkbaar in de voortgang. We zien dat bijvoorbeeld terug in de mooie marmoleum vloer die al bijna overal ligt. Een hele klus maar met grote betrokkenheid en precisie uitgevoerd. Plafonds zitten nagenoeg overal dicht en vooral in de gang op de begane grond is nu te zien hoe ongelooflijk mooi dat oogt. Binnenkort start men met de aanleg van afwatering op de parkeerplaats op het binnenterrein en zal de toegankelijkheid van de Fronten aan die zijde een stuk gaan verbeteren. Binnen is het warm want de vloerverwarming draait volop en dat verhoogt het comfort voor alle bouwers.

In het nieuwe jaar 2021 komen we weer bij jullie terug met (de dan laatste) bouw updates. Voor nu wenst het Fronten-Team jullie allen hele fijne Feestdagen en een gezond en sprankelend 2021 toe!

De nieuwe rol van het gebouw is het beschermen van de gezondheid van de mens en haar welzijn.

Unique selling point

Meerdere disiplines (fronten)

Unique selling point

Gezondheid op meerdere gebieden in één centrum

Unique selling point

Samen één sterk front in Maastricht

DE FRONTEN IN BEELD

Vanaf de 17e eeuw vond een geleidelijke verstening van de vestingwerken plaats. Het gebied dat nu bekendstaat als de Linie van Du Moulin. Dit is momenteel het best bewaarde deel van de vestingwerken van Maastricht.

Het Frontenpark is een stadspark en natuurpark in ontwikkeling aan de rand van het centrum van Maastricht.

Contact

Met zorg voor u in aan- en verbouw door:
Bouwers: ADS Benovation, Pasmans Gasgarde, Electro Duyckers
Architect: Welten Eliëns Architecten / Opdrachtgever: J Engels
Hoofdhuurders: HartKliniek, Huisartsen van Kleef, Fysio Zuyd, Apotheek Römkens

Victor de Stuersstraat 15-17
6217 KP Maastricht
06 – 53156610