Centrum voor gezond en positief leven

De Fronten 

Centrum voor gezondheid de Fronten is gevestigd in een voormalig patronaatsgebouw (en noodkerk) uit 1920. Het was een instituut voor vorming en scholing van rooms-katholieke jeugd in de 19e en 20e eeuw. Het patronaat nam de rol van beschuttende patroon op zich en de jeugdige leden werden beschermelingen genoemd.

De nieuwe rol van het gebouw is het beschermen van de gezondheid van de mens en haar welzijn. Eind 2017, terwijl dit gebouw onder leegstandsbeheer viel, is het idee ontstaan de huisartsen van Dr van Kleef in dit oude gebouw een nieuw “thuis” te geven. Deze grote huisartsen praktijk groeide uit haar jasje aan de Dokter van Kleefstraat  en zat verlegen om een grotere, prettige nieuwe werkplek. Gezien de grootte van het patronaatsgebouw ontsproot de idee van het creëren van een centrum voor gezondheid waarbij de patiënt optimaal van zorg kan worden voorzien. Met veel gezamenlijke inspanningen zal in maart 2021 dit volledig aan de eisen van de moderne tijd voldoende historische gebouw haar deuren openen. Met vele medische disciplines onder één dak zal die optimale zorg geleverd worden in een prachtig en inspirerend gebouw waar het historische moeiteloos gecombineerd wordt met de moderniteit.

Er zijn nog ruimtes te huur!

De nieuwe rol van het gebouw is het beschermen van de gezondheid van de mens en haar welzijn.

Unique selling point

Meerdere disiplines (fronten)

Unique selling point

Gezondheid op meerdere gebieden in één centrum

Unique selling point

Samen één sterk front in Maastricht

Hier komt een titel

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.

Hieronder komen de logo’s van de huurders.

DE FRONTEN IN BEELD

Vanaf de 17e eeuw vond een geleidelijke verstening van de vestingwerken plaats. Het gebied dat nu bekendstaat als de Linie van Du Moulin. Dit is momenteel het best bewaarde deel van de vestingwerken van Maastricht.

Het Frontenpark is een stadspark en natuurpark in ontwikkeling aan de rand van het centrum van Maastricht.

Contact

Met zorg voor u in aan- en verbouw door:
Bouwers: ADS Benovation, Pasmans Gasgarde, Electro Duyckers
Architect: Welten Eliëns Architecten / Opdrachtgever: J Engels
Hoofdhuurders: Huisartsen van Kleef, Fysio Zuyd, Apotheek Römkens

Victor de Stuersstraat 15-17
6217 KP Maastricht
06 – 53156610